Kurser i hälsofrämjande arbete för dig som arbetar i skolan

Inspireras i mindfulness, ungas livsstil eller dans

Bättre hälsa i skolan hösten 2017

7 november Dans för psykisk hälsa (Göteborg)
14 november Mindfulness i skolan (Uppsala)
23 november Mindfulness i skolan (Malmö)
29 november Dans för psykisk hälsa (Stockholm)

Nätverksträffar för stödskolor hösten 2017

30 Oktober - Öppen nätverksträff - Fokus rörelse i skolan (Stockholm)
November - Öppen nätverksträff - Fokus rörelse i skolan (Malmö) Datum presenteras inom kort.

Konferens 2018
17-18 januari - Konferens - Psykisk hälsa & samverkan (Stockholm)

Våra kurser riktar sig främst till dig som arbetar inom skolan eller på annat sätt har intresse av hälsofrämjande arbete, exempelvis inom kommun eller liknande. Alla är självklart välkomna.

Välkommen att ta del av senaste forskning och metoder för att starta mindfulnessaktiviteter på elevers initiativ. Vi ger dig evidensbaserade metoder och framgångsfaktorer för att starta ett utvecklingsarbete enligt hälsorådsmodellen. Modellen är ett stöd för att arbeta med hälsofrämjande aktiviteter på elevers initiativ som t.ex. mindfulness. 

Katarina Laundy-Frisenstam - Legitimerad psykolog och doktorand på Göteborgs Universitet ger dig en introduktion till hur man kan arbeta med mindfulness på ungas initiativ. Joel Crawford från Riksorganisationen Reacta lär er hur man med stöd av metoderna motiverande samtal, empowerment och ungas organisering kan använda hälsorådsmodellen för att ge unga initiativ till hälsofrämjande aktiviteter. Linda Majuri utbildad hälsopedagog berättar om vilka processer som är framgångsrika för att skapa ett hälsofrämjande arbete där ungas delaktighet och inflytande tas tillvara på.

Välkommen att ta del av hur dansintervention kan främja ungas hälsa. Anna Duberg fysioterapeut, medicine Dr. samt forskningshandledare vid Region Örebro län kommer presentera senaste forskning om hur man genom dans och rörelseglädje kan öka ungas psykiska hälsa. Under dagen får ni både teori och möjlighet att praktiskt prova hur dansintervention kan genomföras. Joel Crawford från Riksorganisationen Reacta kommer tillsammans med engagerade unga lära er hur man med stöd av metoderna motiverande samtal, empowerment och ungas organisering kan använda hälsorådsmodellen för att ge unga initiativ till hälsofrämjande aktiviteter. 

Välkommen att ta del av hur val av livsstil påverkar elevers hälsa och hur skolan kan arbeta hälsofrämjande utifrån detta. Anna Nygren livsstilspedagog och författare till böckerna Hjärnskolan och Så funkar det! - Sömn stress och lite annat kommer föreläsa om hur livsstilen påverkar elevers hälsa och hur skolan kan arbeta för att skapa ett hälsofrämjande klimat. Joel Crawford från Riksorganisationen Reacta kommer tillsammans med engagerade unga lära er hur man med stöd av metoderna motiverande samtal, empowerment och ungas organisering kan använda hälsorådsmodellen för att ge unga initiativ till hälsofrämjande aktiviteter. 

Välkommen till höstens nätverksträffar i Stockholm och Malmö. Tema för hösten är rörelse i skolan. Daniel Berglind, verksam som forskare, postdoc vid Institutionen för folkhälsovetenskap, Karolinska Institutet berättar om riskerna med stillasittande, vikten av fysisk aktivitet och kopplingen till barns prestation i skolan. Pia Fjällmo, Demokratiutvecklare i Sundsvalls kommun visar hur man enkelt kan ta tillvara på ungas engagemang och vikten av stöd till ungdomsföreningar. Unga engagerande medlemmar från Reacta kommer också delta vid ett fråge seminarie, där deltagare får möjlighet att lära sig mer om vinsterna av att unga organiserar sig kring hälsofrämjande aktiviteter. Ni får också introduktion och stöd att komma igång med Reactas hälsorådsmodell. Vi kommer vara vid Etnografiska museet i Stockholm. Plats i Malmö presenteras inom kort.

Nätverksträffarna är gratis för Reactas stödskolor (upp till 10 personer per skola). Är ni ännu inte stödskola kan ni enkelt läsa mer om detta och anmäl er här ! 

 

Våren 2018

Konferens - Psykisk hälsa & samverkan, evidens, nya resultat och metoder

Välkommen till en tvådagars konferens om psykisk hälsa och samverkan. Vi fokuserar på evidens, nya resultat och metoder från flertalet projekt och studier inom det hälsofrämjande arbetet för ungas positiva hälsa. Utveckla det hälsofrämjande arbetet tillsammans, med ny evidens och kunskap. Konferensen är till för alla som arbetar i kommunen och i skolan.

 

Kontakt: 

Joel Crawford
Medlemscoach & Projektadministratör
076-03 29 628
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Facebook: Joel Crawford Reacta
 

PÅ GÅNG

Kurser i hälsofrämjande arbete för dig som arbetar i skolan

Inspireras i mindfulness, ungas livsstil eller dans

Läs mer...

Vi söker två praktikanter

Gör din praktik hos oss - för ungas hälsa

Läs mer...

Utbildningar för kommunen

Ungas organisering för hälsan - två nya utbildningar 2017

Läs mer...

Bättre hälsa i skolan! 

Välkommen till vårens utbildningsdag med temat ungas livsstil!

Läs mer...

Öppen Nätverksträff!

Tema: Ökad rörelse i skolan

Läs mer...

SENASTE NYTT

50 % rabatt på böcker - för stödskolor

Böcker om sömn, stress och inlärning

Läs mer...

Vi söker pilotskolor

Delta i ett spännande projekt

Läs mer...

Konferens - Psykisk hälsa & samverkan

Evidens, nya resultat och metoder

Läs mer...

Kommunsamordnare - ledigt jobb!

Vill du utveckla och samordna stödet till landets kommuner för ungas hälsa, med särskilt fokus på nyanlända?

Läs mer...

Vinnare av årets Reactapris!

Årets vinnare av 5000 kronor har utsetts

Läs mer...