I Reacta finns totalt 50 lokalföreningar och hälsoråd, 20 av dessa är lokalföreningar. De finns utspridda över hela landet, från Malmö i söder till Örnsköldsvik i norr – och på flera orter däremellan, bland annat i Stockholm, Helsingborg, Uppsala, Malmö, Tierp och Göteborg.

Lokalföreningarna gör alltifrån en podcast om självkänsla, elevcoachning, dansgrupper, täningsgrupper och kurser i kost. De är alla startade av unga som är engagerade för sin och andras hälsa.

Dessa lokalföreningar får stöd av Reacta i form av utbildning, inspiration, material, start- och aktivitetsbidrag och hjälp från Reactas medlemscoach Mari.

Här är en presentation av några av lokalföreningarna som är anslutna till Reacta:

Reacta Malmö

I Rosengård i Malmö finns lokalföreningen Reacta Malmö. Här coachar unga vuxna andra barn och unga in i samhället, bland annat genom läxläsning, som ska öka deras självkänsla och motivera dem till att studera vidare. Det finns även stöd i hantering av stress, oro och ångest för att undvika att barn och unga hamnar i en negativ spiral eller väljer en destruktiv väg. Initiativtagarna till Reacta Malmö är själva förebilder då de har erfarenhet av detta, men valt att gå den positiva vägen. Kontaktperson: Rizwan Elahi, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Ungdomsnätverket i Tierp

Ungdomsnätverket i Tierp driver sin verksamhet i ett stort Hälsohus som är byggt av ungdomar som alla, på olika sätt, gör saker för sin hälsa. I Hälsohuset erbjuds aktiviteter som fysisk träning, men även samtalsgrupper om självkänsla och föreläsningar om kost. I caféet finns bara nyttiga saker såsom goda smoothies! Här går den fysiska och psykiska hälsan hand i hand. Kontaktperson: Birgitta Clarke, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Repower

Lokalföreningen håller till i Hälsohuset i Tierp och dansar olika typer av dans, från världens alla hörn. De provar på alltifrån latino till zumba och showdance och allt handlar om att röra på sig, med glädje! Kontakt: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Onsdagspodden

Lokalföreningen Onsdagspodden gör en hälsopod tillsammans. De pratar om att hälsa kan vara något positivt och om hur unga ser på träning, mat och hälsa idag. Kontakt: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

LA Tjejgrupp

I Landskrona finns ett gäng härliga tjejer som startat en förening där man njuter av naturen genom exempelvis långa promenade. De vill inte sitta hella ensamma utan umgås och har aktiviteter för hälsan tillammans. Kontakt: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Starta ny lokalförening ?

Vill du tillsammans med någon annan starta en lokalförening? Läs mer under fliken Starta här eller kontakta vår coach Mari!

Kontakt till lokalföreningarna kan även gå genom Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

PÅ GÅNG

Kurskalas

Dags för årets kurskalas för våra medlemmar

Läs mer...

Kurser i hälsofrämjande arbete för dig som arbetar i skolan

Inspireras av mindfulness, och samverkan för stärkt elevhälsa

Läs mer...

Utbildningar för kommunen

Ungas organisering, kommunikation med unga och nätverksmiddag

Läs mer...

Vi söker två praktikanter

Gör din praktik hos oss - för ungas hälsa

Läs mer...

Bättre hälsa i skolan! 

Välkommen till vårens utbildningsdag med temat ungas livsstil!

Läs mer...

SENASTE NYTT

Mingla med oss!

Kom och prata ungas hälsa, fritid och hälsofrämjande arbete med oss!

Läs mer...

Mitt uppdrag som demokratisamordnare

Afternoon Tea, PR-portal och en gemensam årsmötesdag i Sundsvall

Läs mer...

 

Reactasamordnare med uppdrag att stötta ungas hälsa! 

Första Reactasamordnarna utbildade.

Läs mer...

Få en inspirationsföreläsning - bli stödskola

Se hit alla skolor i Skåne, Blekinge och Halland. Ni är först ut!

Läs mer...

50 % rabatt på böcker - för stödskolor

Böcker om sömn, stress och inlärning

Läs mer...