Kompetensstöd

Få betalda resor, logi, vikarier, kurser och mycket mer med kompetensstödet. Genom hälsofrämjande insatser samlar skolan kompetensstöd som kan användas till att betala hela kostnaden för en kompetenshöjning. Ju fler hälsofrämjande insatser - desto mer kompetensstöd.

Så samlar skolan kompetensstöd
Börja med att bli stödmedlem. Som ny stödmedlem får skolan direkt 500 kr i kompetensstöd och därefter laddas stödmedlemskapet med 500 kr/år. Ladda ner Hälsorådsmodellen och börja arbeta enligt modellen och starta Hälsoråd på skolan tillsammans med eleverna. Varje hälsofrämjande insats ger 1000 kr i kompetensstöd som t.ex. starta hälsoråd eller årsmöte Till hjälp finns samordnarutbildningen som två personer kan delta gratis på från skolan för att lära sig arbeta framgångsrikt med Hälsorådsmodellen. Dessutom får skolan 3000 kr/år i kompetensstöd när minst en person deltagit på utbildningen och blivit godkänd.

Följande hälsofrämjande insatser ger kompetensstöd:
- Starta hälsoråd
Årsmöte
Medlemsregister
- Hälsofrämjande aktivitet

Kompetensstödet betalar:
- Kurser  
Resor till kurser & nätverksträffar
- Logi i samband med kurser & nätverksträffarr 
Handledning på skolan
- Inspirationsföreläsning
- Vikarier vid deltagande på kurser & nätverksträffar

Hur mycket kompetensstöd har vi?

 

Exempel
Eleverna startar två hälsoråd på skolan, ett med pulshöjande aktiviteter och ett som gör avslappningsövningar. Skolan får 1000 kr i kompetensstöd per hälsoråd, totalt 2000 kr. Fler elever vill vara med på aktiviteterna och fler blir medlemmar. Medlemsregister lämnas in och skolan får 1000 kr per inlämnat medlemsregister. Den 20 januari året därpå har eleverna årsmöte i sina två hälsoråd. 1000 kr per årsmöte, totalt 2000 kr. Skolan har nu 6000 kr i kompetensstöd.  Samtidigt har eleverna fått aktivitetsbidrag och medlemsbidrag till sina aktiviteter.

Godkänd samordnare på skolan?
Med godkänd samordnare och minst ett anslutet hälsoråd till Reacta, får skolan 3000 kr i kompetensstöd per år. Kompetensstödet ger samordnaren möjlighet att delta på nätverksträffar, konferenser och utbildningar för att upprätthålla en hög kompetens och kvalité på skolans hälsofrämjande arbete.  

Betald resa & logi
Kompetensstödet erhålls genom att fylla i ersättningsformuläret här, med bifogade kvitton på resa och logi. Kompetensstödet betalas ut inom fyra veckor.

Ersättning för inköp av litteratur
Ange vid beställning ange att ni vill använda kompetensstödet och summan dras av direkt. Beställ här!

Betalda kurser 
Ange vid anmälan under rubriken ”Eventuellt meddelande” att ni vill använda kompetensstödet. Vill ni endast använda en del av kompetensstödet som skolan samlat, så ange där hur mycket av kompetensstödet ni önskar.

Betald vikarie
Det kan vara svårt att få tid till att gå på konferenser, kurser och nätverksträffar. Nu blir det enkelt då kompetensstödet kan användas till att ersätta vikariekostnaden. Gör så här: Anmäl dig till den kurs, konferens eller nätverksträff som Reacta anordnar. Boka en vikarie och fakturera kostnaden till Reacta genom att mejla till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  Kompetensstödet ersätter upp till 1000 kr (inkl. moms) i vikariekostnad per deltagande dag på någon av Reactas kurser, konferenser eller nätverksträffar. 

Villkor kompetensstöd

 

PÅ GÅNG

Psykisk Hälsa i Skolan - Sthlm

Elevhälsans psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska insatser

Läs mer ...

Psykisk Hälsa i Skolan - Gbg

Elevhälsans psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska insatser

Läs mer ...

Mindfulness & Yoga - Sthlm

Metoder & Inspiration 

Läs mer ...

Mindfulness & Yoga - Malmö
 

Läs mer ...

Elevhälsans hälsofrämjande arbete - Sthlm

Samverkan för elevers lärande, utveckling och hälsa

Läs mer ...

SENASTE NYTT

Gå valfri kurs - få 500 kr i kompetensstöd

Använd kompetensstödet till att betala resa, logi, föreläsningar och mycket mer. 

Läs mer ...

Verksamhetsbidrag - Barn i migration

Här publiceras uppdateringar om verksamhetsbidraget för barn i migration

Läs mer ...

Samordnarutbildning 2019 - Stockholm

Arbeta mer hälsofrämjande! Samordna skolans hälsofrämjande arbete med hälsorådsmodellen!

Läs mer ...

Samordnarutbildning 2019 - Göteborg

Samordna skolans hälsofrämjande arbete med hälsorådsmodellen!

Läs mer ...

Startstuga

Starta enkelt i vår startstuga.

Läs mer ...