Vill du stoppa psykisk och fysisk ohälsa hos unga?

Jobba med oss för ungas hälsa!

Vill du ge skolan kunskap att arbeta hälsofrämjande för att stoppa psykisk och fysisk ohälsa hos unga? Är du social, drivande och har erfarenhet från konferensbranschen? Då kan du vara vår nya projektledare för ungas hälsa!

Reacta är en oberoende ideell organisation som arbetar hälsofrämjande för att stoppa psykisk och fysiska ohälsa hos unga. Vi gör detta genom att öka skolans kunskaper och ge stöd genom vår modell – Hälsorådsmodellen.

Om tjänsten
Som projektledare på Reacta utvecklar du högkvalitativa konferenser och kurser till skolan med fokus på elevhälsans hälsofrämjande arbete. Varje konferens och kurs är ett projekt som du är ansvarig för. I ditt arbete ingår allt ifrån att ta fram attraktiva ämnen på konferenser, skapa inbjudningar, sälja konferensplatser, till det praktiska genomförandet och uppföljningen.

Du är dagligen i kontakt med personal inom skolan, liksom forskare och praktiker inom det hälsofrämjande arbetet. Genom omvärldsbevakning och telefonresearch hittar du intressant innehåll till dina konferenser och kurser. Du identifierar och kontrakterar de bästa föreläsarna, skriver säljande copytexter och skapar positiva samarbeten med andra ideella föreningar och organisationer. Allt för att skapa framgångsrika konferenser som ökar skolans kunskaper och intresse att arbeta hälsofrämjande med Hälsorådsmodellen – Reactas modell. Du är också ansvarig på plats på konferensen för genomförandet.

Vi söker
Vi söker dig som har minst två års erfarenhet av att ta fram och sälja konferens och kursplatser och brinner för att ta nya grepp för att stoppa den ökade psykiska och fysiska ohälsan hos unga. Har du dessutom erfarenhet från elevhälsan som skolsköterska eller kurator är du vår toppkandidat!

Utbildning och erfarenhet
Vi tror att du har en akademisk bakgrund med minst två års erfarenhet av konferensbranschen eller liknande, med dokumenterade resultat. Har du erfarenhet från elevhälsan som t.ex. skolsköterska eller kurator är det extra meriterande.  

Kommunikativ
Du har dagligen kontakt med målgruppen och föreläsare både per telefon och sociala medier. Genom ditt kommunikativa och sociala sätt engagerar du målgruppen att öka sina kunskaper och starta ett hälsofrämjande arbete med Hälsorådsmodellen.  

Målinriktad
Du är målinriktad och kan balansera ett affärstänk med Reactas ideella syfte att stoppa suicid, missbruk och annan ohälsa genom Hälsorådsmodellen.

Strukturerad
Som projektledare arbetar du med flera olika moment samtidigt och trivs att arbeta mot deadlines. För att nå målen planerar, prioriterar och strukturerar du ditt arbete självständigt.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en lugn arbetsmiljö där vi värnar om personalens hälsa. Som anställd på Reacta får du 500 kr i friskvårdsbidrag per månad, möjlighet att träna på lunchen på Friskis och Svettis som ligger i samma hus. Öka din dagliga fysiska aktivitet på jobbet med våra skrivbord som har specialanpassade gå-band och motionscykel. Du kombinerar lätt fritid och arbete framgångsrikt med våra flexibla arbetstider, full lön vid sjukdom och stor möjlighet att påverka arbetstider. I tjänsten får du arbeta med varierande arbetsuppgifter och vara med i kampen att stoppa ungas ohälsa på riktigt.

Om Reacta
Reacta är en ideell förening. Det betyder att vi är en icke-vinstdrivande riksorganisation som styrs av våra medlemsföreningar – Hälsoråd. Vi är religiöst och politiskt obundna.

Vår viktigaste uppgift är att öka det hälsofrämjande arbetet utifrån ett salutogent perspektiv. D.v.s. stärka de faktorer som bidrar till att unga är friska och har en bra hälsa, istället för att utgå ifrån det patogena perspektivet som beskriver varför unga t.ex. utvecklar suicidtankar.  

Vi inspirerar och engagerar 100-tals skolor varje år med hjälp av högkvalitativa utbildningar, material och stöd. Våra utbildningar skapas i samarbete med högskolor, universitet och andra ideella organisationer. Vår verksamhet gör det möjligt för flera tusen unga att göra hälsofrämjande aktiviteter för att må bra.

Reacta finansieras genom Folkhälsomyndigheten och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Vi sitter i ljusa nya lokaler högst upp, centralt i Jakobsberg. På kansliet arbetar fyra personer och på distans riksordförande och styrelsen.

Start
Omgående

Omfattning
Heltid

Anställningsform
Tillsvidareanställning. Anställningen startar med 6 månaders provanställning. Vi har kollektivavtal genom IDEA och Unionen!

Ansökan
Vi intervjuar löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Sista ansökningsdag 1 maj. Skicka CV och personligt brev per mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. För frågor mejla David Nilsson eller ring på 070-515 77 57.

PÅ GÅNG

Elevhälsans hälsofrämjande arbete - Sthlm

Samverkan för elevers lärande, utveckling och hälsa

Läs mer ...

Psykisk Hälsa i Skolan - Göteborg

Elevhälsans medicinskapsykologiska och psykosociala insatser

Läs mer ...

Nätverksträff 13 maj

Fokus hälsofrämjande elevhälsa! 

Läs mer ...

Mindfulness & Yoga Stockholm

Metoder och inspiration för elevhälsans hälsofrämjande arbete

Läs mer ...

Psykisk Hälsa i Skolan - Gbg

Fåtal platser kvar! 

Läs mer ...

SENASTE NYTT

Årsmöte i Reacta Syd

Kallelse till årsmöte

Läs mer ...

Ny hemsida i betaversion

Ny hemsida för ungas hälsa - flera nyheter!

Läs mer ...

Samordnarutbildning HT19

Samordna skolans hälsofrämjande arbete med hälsorådsmodellen!

Läs mer ...

Så går du kostnadsfritt på kurser

Kurser, utbildningar, resor, logi och vikarier betalda!

Läs mer ...

Vill du stoppa psykisk och fysisk ohälsa hos unga?

Jobba med oss för ungas hälsa!

Läs mer ...