Nätverksträff för samordnare och hälsorådscoacher

Den 23-24 november 2023 var det äntligen dags för årets mest inspirerande nätverksträff!

I skärgårdens huvudstad, Vaxholm, träffades ett trettiotal hälsorådscoacher och samordnare under två dagar där fokus var på nätverkande, ny inspiration och kunskap men även mycket erfarenhetsutbyte.

Under nätverksträffen fick deltagarna bland annat bli inspirerade av Jessica Adolfsson och Maria Svanqvist från Duveholmsgymnasiet som berättade om effekter och vinster av att arbeta med hälsoråd och att vara delaktiga i arvsfondsprojektet "Jämlik hälsa för alla". Även Eva Persson, kurator på Engelska skolan Novia, inspirerade deltagarna när hon delade med sig av sina erfarenheter av att under många år ha bedrivit hälsorådsarbete och hur hon gör för att barn och unga ska kunna visa upp sitt hälsorådsarbete på skolan.

Utöver tid för nätverkande och inspirerande workshops så blev det även en presentation av Reactas nya IT-satsning och deltagarna fick lära sig ett coachande verktyg som de kan använda i såväl det pågående hälsorådsarbetet som i sitt fortsatta arbete framåt.

Kompetensen inom hälsofrämjande arbete som var samlad var så stor och engagemanget som fanns bland deltagarna när de utbytte erfarenheter, kunskaper och lärdomar utifrån sitt hälsorådsarbete skapade en gnista och framåtanda som deltagarna, enligt egen utsago, tar med sig tillbaka till sina verksamheter och i sitt fortsatta arbete.

Såhär skriver några av deltagarna om dagarna tillsammans:

"Vi har fått många bra nycklar, strategier, tips och erfarenheter att använda praktiskt. Även mycket nätverkande och samarbete med andra skolor. Dagarna har varit extremt givande för oss i starten. Nu är vi fyllda med energi!"
"Det har varit en mycket givande träff som gjort att man fått mer energi och nya idéer tack vare allas berättelser och givmildhet i form av tips och idéer."
"Jag tar med mig härlig inspiration som bekräftar att vi gör ett toppenjobb!"

Stort tack till er alla som var med och bidrog till att nätverksträffen blev så lyckad! Tack vare er och ert engagemang i arbetet med hälsoråd, som främjar och stärker barns och ungas fysiska, psykiska och sociala välbefinnande är ni är skillnaden som gör skillnaden!

Vill du veta mer om hälsorådsmodellen och hur andra skolor arbetar idag? Hör av dig så berättar vi mer!
Ring oss på 08-940 410 eller maila info@reacta.se.

Från:
Reacta